Sådan overbeviser du dine nærmeste om, at de har brug for høreapparater

Det kan være svært at fortælle dem, man har kær, at alting ikke helt er, som det plejer at være. At høre er noget, de fleste mennesker har kunnet, lige siden de blev født, og det kan derfor også være rigtig svært at acceptere, hvis hørelsen begynder at svigte.

Er din mor, søster eller en helt tredje begyndt at høre dårligere, og kniber det med de små detaljer i samtalerne? Så er det muligvis en god idé at sige det, da det for det første ikke er sikkert at færdes ude i trafikken, hvis det bliver værre, og fordi det sekundært kan bidrage til en enorm livskvalitet at få hørelsen igen. Læs med her og find ud af, hvordan du bedst tackler situationen – og hvad du ikke skal gøre.

Bør du overhovedet sige det?

Det første, du bør gøre, er at overveje, hvor tæt du er på personen. Er det din mor, far eller bedste veninde, så er det muligvis en god idé, at det er dig, der siger det. Men er du lidt længere ude og er blot en kusine eller en kollega, så bør du overveje, om du bør vente og give plads til, at en tættere relation kan sige det først. Du bør huske, at en nyhed som ”du hører godt nok dårligt” er ubehagelig at få, da hørelsen er noget, vi alle værdsætter meget.

Sådan siger du det

Er du kommet dertil, hvor du har besluttet dig for, at du vil snakke med personen om det, så kan du med fordel ”arrangere” det en smule. Find en dag, hvor du ved, I har tid til at tale, og hvor der er ro. Gør det gerne i hjemmet hos dig eller ham/hende, hvor der er trygt. Dernæst er det enormt vigtigt at pointere, at du endelig ikke må gå for vidt. Selvfølgelig skal du træde varsomt, men vedkommende skal heller ikke sidde med følelsen af at være blevet gjort til offer, da dette blot vil gøre situationen endnu værre – og den er svær nok i forvejen.

Se på det gode

At ”se lyst på tingene” kan være det mest irriterende at få at vide, når man står i en svær situation. Derfor er det heller ikke lige den sætning, du skal slynge ud. Men der er intet i vejen for, at du fortæller vedkommende, hvor dejligt det ville være, når I kan føre samtaler normalt igen, eller hvor glad det ville gøre dig, at hun/han kunne færdes sikkert rundt. Måske har vedkommende glemt, hvor dejligt det er at kunne høre det hele og ser derfor kun et høreapparat som en byrde; så kan du med fordel være den, der minder om, hvor skøn verden lyder. Du kan finde høreapparater på denne side.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *