Sådan kunne flygtningene få en bolig

Danmark oplevede foralvor Europas flygtningekrise i september 2015, hvor den første bølge af flygtninge stod ved grænsen efter at have flygtet tværs igennem Europa, med kun det mest nødvendige på hænderne. Danmark skulle lige pludselig tage stilling til, hvad der skulle gøres med de mange asylansøgere, der selvfølgelig skulle have et sted at bo.

Danmark stod pludselig i en situation, hvor der ankom hundredvis af flygtninge med færgen fra Rødby, og hvor situationen lige pludselig var, at man havde flygtninge gående på motorvejene på tværs af det danske land, for at komme til favorit destinationen Sverige.  En periode med kaos udspillede sig i de dernæst kommende uger, hvor der skulle findes boliger, samt få styr på de administrative ting der er forbundet med at modtage flygtningene

Efter at have indlogeret de mange flygtninge i lejre og asylcentre, var det blevet tid til at finde boliger, hvor de bosatte flygtninge havde mulighed for at starte en hverdag. Til dette brugte man blandt andet følgende:

Ubeboede ældreboliger

Aabenraa kommune foreslog blandt andet at man benytte de mange ældreboliger, der stod tomme på tværs af kommunen. Danmark vurderes til at bruge mange millioner på drift og vedligeholdes af tomme ældreboliger. På denne måde var det muligt at udnytte de mange tomme boliger, og bruge dem på mennesker der virkelig havde brug for en bolig, og samtidig ikke havde nogle store præferencer for beliggenhed. I Aabenraa fandt kommunen 45 boliger der var klar til indflytning, hvilket flere andre udkants kommuner siden hen har efterfulgt.

Udnyttelse af dødsboer i udkants Danmark

Rundt omkring i Danmark gøres mange dødsboer op, uden at der er nogle arvinger til at overtage boligen efter afdøde, hvorefter boligen tilfalder derved staten. Bo-bestyreradvokat.dk har mange års erfaringer med dødsboer, og har siden virksomhedens oprindelse opgjort mere end 400 dødsboer. Firmaet beretter ligeledes om, at der bliver gjort mange dødsboer op, som tilfalder staten, og som derved kan bruges til indlogering, hvis ikke efterspørgslen efter dem er stor nok.

Ubeboede boliger – der ikke kan sælges

De største byer i landet har i løbet af de sidste år, oplevet en stigende efterspørgsel efter boliger. Udkantsdanmark har ikke på samme måde oplevet en stigning i efterspørgslen, og det har derfor været en løsning, at indlogere nogle af de mange flygtninge i huse i de mindre byer. Det er ofte tomme lejeboliger, der er ejet af boligselskaber der bruges som løsning til boliger, da de alligevel står tomme.

Målet med de mange flygtninge er at de på sigt finder et arbejde, så de på et tidspunkt er i stand til at forsørge sig selv. Når dette sker, vil det ikke længere være staten der betaler huslejen, men dem selv. Indtil dette sker, vil husleje for lejeboligerne blive betalt igennem kommunen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *