Sådan kan du hjælpe flygtninge med at falde til i Danmark

I Danmark er vi generelt gode til at hjælpe flygtninge med at falde til i det danske samfund. Der er rigtig mange forskellige ting, man kan gøre for at hjælpe flygtningene med at føle sig hjemme og godt taget imod, når de første gang lander på dansk grund. Der er rig mulighed for at blive frivillig i hele landet. Du kan øve dig på at ændre din tankegang, så du i din daglige færdsel er klar til at hjælpe en flygtning, hvad end det er nede i det lokale supermarked eller ude i bybilledet. Du får et overblik over, hvilke tiltag du selv kan gøre for at forbedre flygtninges integration i landet.

Bliv kontaktperson

Vis din støtte til en flygtning, hvad end de lige er kommet til landet eller har været her i længere tid. Nogen gange er det også rart bare at have nogen at snakke med i et fremmed land. Du kan lære dem dansk, vise dem rundt i lokalsamfundet eller fortælle om dansk kultur. På den måde kan du være med til at sikre en flygtning en bedre fremtid i Danmark.

Hunden er menneskets bedste ven

Det er ingen hemmelighed, at hunden er menneskets bedste ven, og en hund kan i den grad hjælpe med, at flygtninge føler sig mindre ensomme. Samtidig holder en hund også en beskæftiget, og man kommer lettere ud af døren og ud i den danske natur og det danske samfund. Noget der er meget afgørende, hvis man hurtigere vil falde til i en fremmed kultur.
Hjælp en flygtning med at anskaffe sig en hund – og endda også med at bestille hundetegn på denne side – samt tid hos dyrlægen og andre nødvendige ting.

Hjælp med at finde arbejde

Det er ligegyldigt, om det er et arbejde, der kræver fire timers ugentligt arbejde eller 30 timer, for det handler om at komme ud og bevæge sig rundt i det samfund og den nye kultur, man skal være en del af. Hvis du kender nogen i dit netværk, der er selvstændige iværksættere eller arbejder i en virksomhed, der har ry for at imødekomme flygtninge på arbejdspladsen, kan du hurtigt gøre dit for at prøve at rekruttere en flygtning.

Endnu et tiltag, du kan søsætte, hvis du har børn, er at opfordre dit barn til at blive lektiehjælper for et flygtningebarn. Det kan være med til at skabe tryghed og støtte, hvilket der i den grad er behov for, hvis man som barn går på en skole, hvor man føler sig fremmed og utilstrækkelig.

Dette var blot et lille udvalg af de afgørende tiltag, du kan være en del af for at forbedre samfundet og hjælpe flygtninge godt på vej ind i det danske samfund.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *