Sådan kan du gøre en forskel for en flygtningefamilie

Det sidste årti har der været en stigning af flygtninge til det europæiske kontinent, hvor især Tyskland har været det forjættede land for mange udefrakommende, men det danske ganske land har også haft en stigning i antallet af flygtninge. For mange danskere er det svært at vide hvordan man kan hjælpe de nye, så de falder til bedst muligt. Her kommer nogle tips til hvordan man som privatperson kan hjælpe en flytning.

Bliv kontaktperson

Der er mange måder at gøre en forskel på for flygtninge og det er vigtigt, at gøre sig klart, at alle flygtninge kommer med forskellige ting i bagagen og med oplevelser, som kan være svære at glemme, hvorfor  en lille ting ofte kan være gøre en verden til forskel for dem.  Det er blandt andet muligt at blive kontaktperson for en flygtning. Som kontaktperson eller frivillig for en flygtning eller flere er der forskellige jobs man kan varetage. Hvis man er en haj til grammatik, vil det være oplagt at blive lektiehjælper, så de får større mulighed for at lære vores sprog. Her er det både børn og voksne der skal lære dansk, hvorfor det måske vil være sjovest for både dem og dig, hvis man er hjælper for nogle der er jævnaldrende.  Som kontaktperson har man også et lille ansvar for, at flygtningen lærer det område de er landet i at kende. Derfor vil det være oplagt at man engang imellem viser dem rundt i lokalsamfundet eller tager på udflugter.

Giv dem tag over hovedet

Hvis man har plads tilovers, som man alligevel ikke gør brug af, vil det være oplagt at give husly til dem, som ikke har et sted at bo.  Det vil gøre en verden til forskel for flygtninge at bo ved en dansk familie, i og med de på denne måde bliver hurtigere integreret i landet og ikke mindst føler sig mere velkomne.  Hvis man vil give husly til flygtninge, så er det vigtigt at forholdene er, som de skal være.  Hvis din bolig skal sættes i stand, hvad enten det er facaden eller kælderen der skal fixes, så er det muligt at indhente hjælp på https://www.nanostone.dk/.

Mange kommuner har svært ved at finde plads til alle flygtningene og vil gerne leje værelser eller dele af private boliger til flygtninge. På denne måde får man økonomisk bistand i så fald, man har lyst til at hjælpe en flygtning.

Mange måder at hjælpe på

Hvis man ikke har plads til at huse flygtninge eller har tid til at være kontaktperson, frivillig mm. så er der heldigvis mange andre måder, hvorpå man kan bidrage til at flygtninge får en bedre hverdag. Her kan man både donere tøj, legetøj og andre genstande. Det kan sagtens være at dine gamle sko ikke har den store værdi for dig, men det kan sagtens være de vil have det for nogle flygtninge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *