Sådan hjælper du flygtningefamilier

Det er ingen hemmelighed, at der i disse dag er stor fokus på den vedvarende flygtninge – og migrantkrise.  Borgerkrigen i Syrien har været forfærdelig for mange familier, der har taget den lange vej til Danmark, i håb om en bedre tilværelse. Rigtig mange familie er kommet herop, dog uden at falde ordentligt til endnu. Hvilket ikke hjælper på den ny tilværelse.

Og der hersker tvivl hos nogle danskere hvordan de bedst hjælper flygtningefamilier, men ved at læse videre får du gode råd til hvordan du hjælper flygtningefamilier med at falde til i Danmark.

Donationer

En af de bedste ting du kan gøre er at lave donationer – alle former for donationer er velsete, uanset hvad de indebærer. Rigtig mange donerer penge til de forskellige hjælpeorganisationer, som ofte bliver brugt til hjælp i nærområderne. Der er til tider stort behov for akut medicin og mad til familier, der er flygtet fra krigens hårde brutalitet. Det er ikke mange penge du skal donere, før du hjælper rigtig mange familier.

En anden form donation er i form af tøj og andre goder, som du ikke længere har brug for. Du har sikkert masser af gammelt tøj og andre sager gemt et sted i huset, der helt sikkert vil komme flygtningefamilier til gode. Mange flygtningefamilier kommer herop uden mange ting og har derfor brug for hjælp. Med ekstra tøj i til garderoben, hjælper du mange flygtningefamilier med at klare livet i Danmark.

Åbne arme

Det lyder måske mærkeligt, men det er vigtigt, at du – ren metaforisk – har åbne arme, så du er med til at gøre livet lettere for de mange flygtningefamilier. Desværre må vi være ærlige, at mange danskere ikke har den tilgang og det ender med at gå udover de mange flygtningefamilier. Der er nogen familier som er heldige at få et arbejde, et hjem og en start, der gør de kan glemme de rædsler og tilværelse de er flygtet fra. Hvis du er nabo til flygtningefamilier, så sørg for at byde dem velkommen. Det gør det hele meget lettere, hvis flygtningefamilier mødes med åbne arme, i stedet for mistro og foragt.

Giv noget, hvis du har overskud

Det handler ikke om penge, men om overskud i overført betydning. Hvis du har meget overskud i hverdagen, så har du måske både tid og lyst til at hjælpe i de mange flygtningecentre der er rundt omkring i Danmark. En af de gode ting ved Danmark er vores frivilligsystem. Det er godt og effektivt og det giver utrolig meget på den lange bange. Du kan også overveje at tage et ekstra skridt og tage flygtningebørn ind i dit hjem. Mange bliver værge eller vært for børn, der er kommet herop uden deres forældre. Der er meget arbejde i det – og du skal være klar over at barnets trivsel kommer i første række. Derfor kommer der forældrekompetenceundersøgelser fra kommunerne, som undersøger barnets trivsel. Det er bedst for alle parter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *