Jobguide: 5 brancher flygtninge har lettere ved at få job i

En af de største udfordringer for både politikere og ikke mindst kommunerne er at finde arbejde til de mange flygtninge der kommer til Danmark. Ofte har flygtninge ikke de fornødne sprogkundskaber til at varetage et job og derudover kommer mange uden en videregående uddannelse i bagagen. Men på trods af det, så findes der en lang række brancher, der hverken stiller høje krav til danskkundskaber eller uddannelser. Derfor kommer der her en kort oversigt over fem forskellige brancher, som flygtninge har gode muligheder for at finde jobs i. 

1: Hotel og restaurationsbranchen

Den første branche som historisk har været god til at skabe jobs til flygtninge har været hotel- og restaurations branchen. Grunden til dette er at der inden for begge brancher findes mange jobs, der enten kan varetages med minimal uddannelse som eksempelvis rengørings jobs. Derudover vælger mange også at starte deres engen kiosk eller pizzeria. Dette kræver fra starten af ikke de store sprogfærdigheder og som selvstændig, har man selv mulighed for at påvirke sin fremtidige indtjening og sætte sine egne arbejdstider, hvilket gør at man kan arbejde flere timer til en lavere timesats, end hvis man er overenskomstansat på en restaurant.

2: Byggesektoren

Et andet sted hvor mange indvandrere finder arbejde er indenfor byggesektoren. For at dette er muligt er det nødvendigt at man har en grunduddannelse men siden byggesektoren er global har mange flygtninge de fornødne kompetencer til at kunne arbejde på en byggeplads. Dog skal man enten have de fornødne sprogkundskaber enten på dansk eller engelsk.

3: Landbrugssektoren

En tredje branche hvor der er gode muligheder for flygtninge for at finde jobs, er i landbrugssektoren. Her er der en lang række funktioner, som kan varetages af ufaglærte fra jordbærplukkere til traktorførere. På nuværende tidspunkt er der en overvejende repræsentation af ufaglærte udlændinge i den danske landbrugssektor, der dog lige nu er hårdt ramt på pengepungen særligt efter, at Rusland har indført en boykot af landbrugsvarer fra EU.

4: Online marketing branchen

En sidste branche som mange flygtninge kan få arbejde inden for kan også være online marketing. På nuværende tidspunkt er der ikke nogen uddannelse inden for dette felt. Man kan dog tage en lang række kurser, som man endda kan få betalt gratis hvis man modtager dagpenge. Hvis du kender nogle der kunne være interesseret i dette, kan du finde mere information om kurserne her.

Dog kræves det at man kan tale dansk for at kunne arbejde med danske kunder, men da mange danske selskaber arbejder med kunder i hele verden, er der også brug for folk der er gode til engelsk. Hvis man derfor enten er god til at tale og skrive engelsk, er der gode muligheder for at finde beskæftigelse.

5: IT-branchen

En sidste branche som udlændinge har gode chancer for at finde jobs i, er IT-branchen. I denne branche kan man finde højtbetalte jobs, selv hvis man ikke har en uddannelse da mange er selvlært inden for IT. Derudover spænder begrebet IT meget bredt, så man kan både finde jobs, hvis man er god til meget specialiserede opgaver som programmering, men selv mange webshopejere søger folk der kan varetage vedligeholdelse af deres hjemmesider. Mange webshops som denne har løbende brug for folk der kan optimere både de tekniske og designmæssige aspekter af deres webshops.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *