Hvad hvis det var dig selv?

Forestil dig at Danmark blev angrebet af en fjende, eller blev inddraget i en borgerkrig. En krig hvor hele befolkningsgrupper bliver jaget alene, fordi de tilhører en etnisk eller religiøs gruppe. Forestil dig gadekampe på Strøget i København, Latinerkvarteret i Århus eller i Bispens gade i Aalborg.

Det er ikke nogen rar tanke vel? Forstil dig en verden, hvor hver eneste dag er en kamp for overlevelse og du aldrig ved om dine elskede kommer hjem igen. Så er det pludselig ikke længere så underligt, at man vælger at flygte til et fremmed land.

 

Hjælp de svageste

Når man hører dette udtryk, så tænker man på de arbejdsløse, de studerende, de ældre og så videre. Men hvad hvis vi fortalte, at der er en gruppe, der har det sværere end nogen af disse? Mennesker, der er flygtet fra krig og terror, kommer til vores land og tigger om hjælp, men bliver ofte mødt med mistanke og vrede.

Giv en lille bid af dig selv og forestil dig, at det var dig selv, der kom med dine børn og tryglede om asyl. Ville du bryde dig om at modtage den behandling, som du selv giver? Det er noget, der er værd at tænke lidt over.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *