Hjælp flygtninge til et bedre liv

Det er svært at forestille sig, hvad flygtninge har været gennem, før de er kommet til vores land. Derfor er det klart, at man gerne vil give en hjælpende hånd, da man ville ønske selvsamme hjælp, var man i selvsamme situation. Derfor har vi tre forslag til, hvordan du kan hjælpe flygtninge til et bedre liv.

Giv penge til flygtninge

Det første forslag vi bringer, er at give penge til flygtninge. Det skal ikke forstås som, at man giver penge direkte til flygtninge, men i stedet at man donerer penge til velgørenhedsorganisationer. Disse organisationer har nemlig et godt overblik over, hvad flygtningene mangler, og hvad de har brug for. Ydermere har de godt styr på at distribuere pengene på bedst mulig vis, så de kommer til bedst mulig gavn. Man kan stole trygt på, at organisationerne bruger enhver krone de får på at forbedre flygtninges vilkår.

Bliv selv indsamler

Ovenstående kan være en nem løsning for mange: at donere penge til flygtninge. Det er ikke tidskrævende, men kan nemt gøres fra en travl hverdag. Har man derimod tid, kan man donere sin tid til flygtninge fremfor penge. Det kan man blandt andet gøre ved at blive indsamler. Det er forskellige nødorganisationer, der afholder bestemte indsamlingsdage, hvor man kan tilmelde sig som indsamler. Dette kan være et godt alternativ til, hvis man ønsker at hjælpe flygtninge, men ikke selv har råd til at donere penge.

Bliv frivillig

Ydermere kan man hjælpe til som frivillig på flygtningelejre, hvor man kan melde sig ind i forskellige områder, hvor man føler sin hjælp vil komme til mest nytte og gavn. De frivillige kan blandt andet hjælpe med forskellige pligter i flygtningelejre, men også at spille spil med familierne, lege med børnene og lære fra sig til både børn og voksne, som kommer fra en anden kultur.

Lad godt op til at hjælpe andre

Vælger man ovenstående mulighed, som at være frivillig på en flygtningelejr, gør man i hvert fald sit, for at de kommer bedst videre. Det kan dog være svært at være frivillig, da man har svært ved at sætte sig ind i, hvad de har været ude for – og hvordan de har det. Deres historier kan ryste en meget, hvorfor det er vigtigt, at man udover at pleje flygtningene, også plejer sig selv.
Det er vigtigt, at man fordøjer den information, man har fået. At man tager en fridag hjemme i gode omgivelser, eventuelt i sengen i nyvasket sengetøj og lagner – se udvalg af sidstnævnte her. Man lærer at sætte pris på, at man har den mulighed for at være selv og slappe af på denne måde.
Hvis tankerne løber for løbsk ovenpå at stå ansigt til ansigt med flygtninges historier, bør man konsultere vejlederen i en given organisation. Alle organisationer hvor man kan være frivillig, har en person tilknyttet, som man kan tale med, hvis man har behov for dette.
Du får en kæmpe high-five med på vejen herfra, når du vælger at hjælpe flygtninge til et bedre liv!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *