Hjælp flygtninge med en god nats søvn

I disse dage er der utrolig mange flygtninge, der strømmer ud af Mellemøsten og ind i EU for at få et mere sikkert liv. Det gælder også for Danmark, der dagligt tager imod skræmte flygtninge, som ikke længere tør at bo i deres eget land.

Situationen er utvivlsomt kaotisk, og det er her, at man skal dyrke sin næstekærlighed, for selvom tilværelsen for en flygtning nu synes at være håbløs, er der faktisk noget, man som almen borger kan gøre, for at disse kan få en mere tryg tilværelse.

Støt på flere måder

Der er mange måder, hvorpå man kan hjælpe en flygtning, og her kan det faktisk handle om at være kreativ. For når en flygtning bliver indlogeret i det danske samfund, er der ikke mange midler at gøre godt med, og derfor sætter de fleste flygtninge stor pris på, hvis man giver en hjælpende hånd som dansker. Det behøver ikke være meget, men al hjælp tæller, når man skal starte en ny tilværelse, og her kan man faktisk komme langt med noget så simpelt som dagligvarer.

Er man dog villig til at tage skridtet videre, kan man købe noget, der er utrolig vigtigt i hverdagen, men som kan være svært at have råd til, hvis man alene lever på bistand. Her er et klasseeksempel, at man giver en seng. Giver du en flygtning en seng, har du gjort utrolig meget for den pågældende, og du vil blive taget imod med kyshånd. Sengen er et utrolig vigtigt redskab i dagligdagen, og får man ikke en ordentlig søvn, kan man også ende med, at det påvirker resten af dagen.

Der er dog også et andet element i det at give en seng. For mange flygtninge er det længe siden, at man har haft en god nats søvn, og tanken/ideen bag en seng er derfor genial. Man ved, at det går til et godt formål, og langt om længe vil et menneske igen få en god nats søvn uden de frygtelige bekymringer, som en flygtning må gå rundt med.

Det behøver ikke være en dyr omgang at købe en seng, for selv en fortræffelig seng kan fås for en hæderlig pris. Du kan eksempelvis købe senge fra siden her, hvor prisen er så acceptabel, at værdien i at give den slår omkostningerne med længder.

Du kan selvfølgelig også altid bare støtte med et pengebeløb, således at de selv kan forvalte, hvorledes de ønsker at spendere deres støttekroner. Ved at give penge i stedet er man også sikker på, at penge går til det, de har mest brug for – hvad end det er toiletpapir, mad eller en reol. Formatet er egentlig ikke så afgørende, for i bund og grund er det hjælpen som begreb, der gør tilværelsen en smule bedre for flygtninge – og det er der megen symbolværdi i også.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *