Hjælp en flygtning med et job

Med den store flygtningekrise, vi lige nu står overfor, er rigtig mange godhjertede danskere efterladt med et ønske om at gøre noget for de stakkels mennesker, der har måttet flygte fra hus og hjem med deres familie, og som har måttet kæmpe sig igennem krigshærgede regioner for at komme i sikkerhed her i Danmark.

Hvis du står med en følelse af, at du rigtig gerne vil hjælpe, hvor du kan, men at du ikke er overbevist om, at penge i sig selv er den bedste hjælp at give en flygtning, så kan du hjælpe med at prøve at skaffe et job til en flygtning.

Et job gør en kæmpe forskel for flygtninge, der bare gerne vil have en normal hverdag på benene igen. Gennem et job giver du også flygtningen en grund til at lære det danske sprog og forstå vores traditioner bedre. Et job er den bedste måde at blive integreret på, og det giver også flygtningen en værdighedsfølelse, når han eller hun selv er med til at skaffe mad på bordet og klare sig godt i det nye land.

 

Mulighed for at give mulighed

Hvis du har din egen virksomhed, er det oplagt at finde en stilling, der kan besættes af en flygtning og så tilbyde ham den. Du kan møde flygtninge på flygtningecentre rundt omkring i landet, og du kan ringe til de mange forskellige hjælpeorganisationer for at finde den rette kandidat til et job i din virksomhed.

Du har også mulighed for at ansætte en flygtning i job med løntilskud fra kommunen. Dette betyder, at kommunen dækker 50% (dog op til 75,09 kr. Pr. arbejdstime) at flygtningens løn. Et løntilskudsjob varer oftest 3 måneder, men kan forlænges helt op til 12 måneder.

I et løntilskudsjob har både du og flygtningen mulighed for at se hinanden an og for at finde ud af, om I er et godt match. Flygtningen har også mulighed for at lære det danske sprog og blive sat ind i de forskellige arbejdsopgaver, der er i din virksomhed, før han kan blive ansat på samme vilkår som de øvrige ansatte.

En anden mulighed er at tilbyde en praktikstilling. Normalt varer en praktikplads i en virksomhed mellem 4 til 13 uger, men i særlige tilfælde kan den forlænges. I praktikperioden har I ligeledes mulighed for at danne jer et indtryk af hinanden og se, om flygtningen er den rette medarbejder til din virksomhed på sigt. I denne konstruktion udbetaler du ingen løn, men du hjælper stadig en flygtning til at blive integreret bedre i det danske samfund.

Hvis du er i tvivl om de lovmæssige aspekter i de forskellige ansættelsesformer, så kan du kontakte aarhus-advokat.dk, som har stor erfaring i erhvervsret.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *