Frivillig flygtningehjælp: 7 måder at hjælpe på

menneskerettigheder

Internettet blev fyldt med venligboere, da Danmark fik flere tusinde flygtninge over grænsen ved Rødby. Venligboerne har doneret tøj, mad, tid, kørsel m.m

Interessen for at hjælpe har været så enorm, at flere nødhjælpsorganisationer har måtte afvise tøj og legetøj, fordi de ikke har kapacitet til alle tingene. Politiet har været nødsaget til at koordinere donationer, så de kom frem til de steder med plads, og videre ud til de flygtninge som har brug for det.

Man skal dog være opmærksom på hvordan man hjælper flygtningene, så man ikke overtræder den danske lovgivning. Det kan resultere i en bøde eller fængsel, hvis man bliver opdaget af politiet.

Strik

Rundt omkring i landet, er flere strikkeklubber begyndt at strikke til de nye flygtninge. Det er en af årsagerne til de store mængder tøj, som nødhjælpsorganisationerne modtager fra private. Personene bag har heller ikke en særlig stor økonomisk udgift ved at strikke, og det tiltrækker mange ældre mennesker, der gerne vil hjælpe de nye ind i Danmark. Hvis du selv gerne vil strikke med i dette gode initiativ, kan du kontakte den lokale strikkeklub og forhøre om muligheden for dette. Ellers kan du strikke hjemme. Det eneste du skal købe, er garn til at strikke med. Det finder du her.

Velkomstfesten

Velkomstfesten er arrangeret af facebookgruppen “Venligbo News”, der har arrangeret en fest d. 10 september, hvor Danmarks største integrationsevent bliver afholdt. Festen er kommet til på grund af initiativtageren Gry Ravn, der var en del af den store nødhjælpsindsamling til bådflygtningene på Lesbos med over en halv million kroner og 200 tons nødhjælp.

Legetøj

Mange danskere har gemt børnenes legetøj væk på loftet efter de er blevet ældre. Det er en god måde, at donere noget legetøj som ellers ikke ville blive brugt. Flere af flygtningene har deres børn med, som har stor glæde af et stykke legetøj. Hvis du ikke har gammelt legetøj på loftet, kan du altid købe noget her.

Vinkegruppen

En større forsamling af mennesker på facebook arrangerer ofte en vinkedag, hvor de tager ud til Sandholmslejren og vinker til flygtningene. De gør det for at vise de gerne vil hjælpe, og de byder dem velkommen til vores dejlige Danmark.

Pengeindsamling

Et større initiativ blev sat i værk, da overskydende skat kom ind på folks konti. Flere valgte at donere deres overskydende skat, fordi de ikke havde behov for dem, og flygtningene har mere behov for pengene. Derudover er flere pengeindsamlinger sat i værk, så man donerer til de nye flygtninge i Danmark. I forhold til den kommende velkomstfest for flygtningen, kan du også donere et pengebeløb til afholdelsen af festen, som koster 750.000 DKK for leje af lokalerne. Alt overskuddet går til flygtninge i Danmark.

Folkets kampagne

En pendant til den danske stats annoncer i tyrkiske aviser, har en gruppe danskere valgt, at indrykke annoncer i samme aviser med en anden ordlyd. Vi vil gerne modtage flygtninge i Danmark. Annoncerne skal vise en stor del af den danske befolkning ikke støtter regeringens indrykning af annoncer, og vi gerne vil modtage og hjælpe flygtninge i Danmark.

Husly

Når flygtninge er registreret af den danske stat, er det lovligt at tilbyde husly. En facebookgruppe med navnet “Venligboere åbner deres hjem”, viser et stort antal danskere tilbyder husly til flygtninge. Det er danske familie, som tilbyder husly og mad. Det eneste man skal være opmærksom på i dette tilfælde, er om de er blevet indregistreret, da de krydsede grænsen til Danmark.

5 Comments

 1. RobertLup   •  

  [url=http://souvenirrussia.ru]Купить письменный прибор камень[/url] – Оригинальный подарок пермь, Купить фигурки камень.

 2. Marinetip   •  

  buy codeine kpin pills generic clonazepam [url=http://www.netvibes.com/clonazepamonline ]clonazepam 1 milligram[/url]. lonazep 0.5 price of clonazepam colanapins pills clonazepam blue pill . clonazepam order online what is the generic name for clonazepam . buy clonazepam clonazepam o.5 clonazepam price without insurance rivotril price buy clonazepam online no prescription clonazepam abuse

 3. Avolnovapug   •  

  [url=http://bit.ly/2o4tQUn#Az9vCmsQcC]
  [img]https://pxl.leads.su/impression/fd362e0d454720e1845ef6088f1ba33a[/img]
  [/url]

  недорогие кредиты наличными
  россельхозбанк онлайн заявка на кредит наличными онлайн заявка на кредит
  кредиты наличными без справки о доходах
  кредит саратов наличными
  оформить онлайн кредит сбербанка

 4. Shepeivlon   •  

  [url=http://shepetivka.com.ua/statti/biznes/2709-hazo-chy-bombovozy.html]продаж газу Шепетівка[/url] роздрібна торгівля метаном
  [url=http://shepetivka.com.ua/statti/biznes/2709-hazo-chy-bombovozy.html]продаж газу Шепетівка[/url] небезпечний газовоз
  [url=http://shepetivka.com.ua/statti/biznes/2709-hazo-chy-bombovozy.html]газові бізнесмени[/url] небезпечний бізнес Шепетівка
  Укртехінвестгаз Карпенко газо бомбовоз
  небезпечний бізнес Шепетівка газові бізнесмени
  продаж газу Шепетівка торгівля метаном Шепетівка
  http://shepetivka.com.ua/statti/biznes/2709-hazo-chy-bombovozy.html небезпечний бізнес Шепетівка
  Skype: poremarekan

 5. KiraaaVielL   •  

  [url=https://loveawake.ru]Знакомства Gora. Сайт знакомств Gora бесплатно, без регистрации, для серьезных отношений. [/url]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *