Flygtningeguide: sådan kan du hjælpe en flygtning i Danmark

Rigtig mange danskere ønsker at gøre deres for at hjælpe flygtninge, der kommer til Danmark i disse år, men de ved ikke hvordan de skal gribe det an, eller hvor de skal starte. Hvis du selv har det sådan, kommer der her en kort guide til, hvordan du kan give flygtninge en bedre tilværelse i Danmark.

1: Stil ding bolig til rådighed for flygtningefamilier

Du har sikkert hørt ordet ’venligboere’ som ofte bliver brugt som et skældsord af indvandrerkritiske partier i Folketinget. Men en af de bedste måder man kan gøre en forskel for en flygtningefamilie, er ved at stille sin bolig til rådighed for eller dele af sin bolig med flygtninge. På denne måde kommer de nyankomne flygtninge ud af flygtninge centrene og får etableret et netværk samt for mulighed for at kommunikere og komme på fodde i langt mere behagelige omgivelser.

2: Doner dit henlagte tøj til flygtning

En anden måde man kan gøre en stor forskel for mange flygtninge er ved at donere noget af sit aflagte tøj for eksempel til nødhjælpsorganisationer som Folkekirkens Nødhjælp eller Røde Kors. Men hvis man vil gøre det endnu mere personligt, kan man også vælge at donere sit aflagte tøj direkte til flygtninge centrene. Mange flygtninge har lidt eller intet tøj med sig fra sine hjemlande og derfor vil der sikkert blive sat pris på det.

3: Lav eller giv mad til flygtninge

En sidste mulighed man kan benytte sig af er at lave mad eller tilbyde at lave mad til flygtninge. For mange nyankomne flygtninge er et varmt og godt måltid en luksus som man ikke har været vant til længe. Derfor er der her mange muligheder for at videregive noget næstekærlighed. Alternativt kan man også give et gavekort til en fastfoodportal så flygtningene kan søde deres tilværelse med et ekstra lækkert måltid i form af enten burgere eller lignende. Hvis dette lyder som en løsning for dig kan du købe et gavekort her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *