En fremmed er en ven, du ikke har mødt endnu

Der er hele tiden debat om flygtninge, fordi mange i Danmark er bange for, at alle flygtninge vil bo her, og at det vil give et kæmpe pres på vores velfærdsstat. Her er det vigtigt at huske på, at flygtninge kommer hertil, fordi der er krig i deres hjemland. Hvis dette ikke var tilfældet, så ville vi have set syriske flygtninge for mange år siden, hvis det kun handlede om, at de ville bo i vores land.

Derfor synes vi, at man skal se positivt på flygtninge og byde dem velkommen, og her får du nogle gode råd til, hvordan du kan se på flygtninge, og hvad du kan sige til dem, som mener, at vi ikke skal tage imod nogen.

 

Pres på vores velfærdsstat

På sigt er der ikke noget, som tyder på, at dette passer. Det er klart, at når du er flygtning i et nyt land, hvor du ikke kan sproget, så er der en tilpasningsperioder. Men stort set alle flygtninge kommer hertil med ambitionen om at finde et arbejde og skabe sig et godt liv.

Det betyder også, at vi på sigt kan være sikre på, at de integreres i vores samfund, fordi det er det, som de ønsker, hvis du snakker med flygtninge.

 

Se mennesker som venner

I livet kan du vælge mellem at se på alle med mistro, eller du kan byde alle velkommen. Det er muligt, at der engang er nogle, som tager røven på dig, men det er trist at gå igennem livet og forvente dette, inden det sker.

Det betyder, at du skal se på flygtninge på den måde, som du gerne vil have, at andre så på dig, hvis du var i samme situation.

Hvis der var krig i dit land, og du tog til et andet land, så gjorde du det ikke med ambitionen om at få velfærdsydelser. Du vil blot gerne have et trygt liv for dig og din familie.

Hvis du vil i gang med at hjælpe flygtninge, så kan du læse mere om det her på siden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *