Derfor skal du være medlem af en A-kasse som udenlandsdansker

Går du med en drøm om at flytte til udlandet, enten for at studere eller arbejde, kan du læse videre og blive klogere på, hvorfor du skal være medlem af en A-kasse som udenlandsdansker.
Uanset om du har et arbejde, søger job, får efterløn eller er selvstændig, skal du være opmærksom på reglerne, når du gerne vil til udlandet.

Hvis du skal til udlandet for at arbejde, skal du som regel have en arbejdsløshedsforsikring i det land, du rejser til. Det afhænger dog i høj grad af, hvilket land du rejser til.

Skal du arbejde inden for EØS?

Skal du arbejde i udlandet, eller rejser du med din ægtefælle, fordi han eller hun skal udstationeres, afhænger din forsikring mod ledighed af, hvilket land du rejser til. I EØS-landene er det obligatorisk at være omfattet af en forsikring mod arbejdsløshed. Hvis du derimod rejser til et land uden for EØS, skal du ofte være medlem af en dansk A-kasse for at have korrekt dækning mod ledighed. Hvis du ikke er forsikret rigtigt, kan du miste din ret til dagpenge eller til at gå på efterløn. Hvis du skal arbejde uden for EØS-landene, kan du fortsætte med at være medlem af en dansk A-kasse.
Som lønmodtager i et EØS-land har du mulighed for at overføre både forsikrings- og arbejdsperioder mellem alle EØS-landene. Det betyder, at du ikke behøver at begynde forfra med at optjene rettigheder, når du flytter til et andet EØS-land, og du bliver blot omfattet af landets arbejdsløshedsforsikring.

Derfor skal du vælge Magistrenes A-kasse

Hvis du ønsker at blive medlem af en A-kasse eller ønsker at skifte, kan du med fordel undersøge, om Magistrenes A-kasse matcher dig og din uddannelsesbaggrund. Som kunde hos denne A-kasse vil du blive vejledt af akademikere, der har mulighed for at hjælpe dig med mere avancerede ansættelseskontrakter.

Hvis du har en baggrund inden for humaniora, naturvidenskab, samfundsvidenskab, it, kommunikation, sundhed, psykologi eller pædagogik, kan du med fordel vælge Magistrenes A-kasse. Det gælder uanset, om du er nyuddannet, lønmodtager, freelancer eller projektansat. På denne måde sikrer du dig selv en A-kasse, der har specialiseret sig inden for dit område – det ideelle valg, hvis du skal til udlandet og arbejde. Du kan her læse mere om Magistrenes A-kasse og blive klogere på, hvad de kan tilbyde dig.

Når du rejser til udlandet for at arbejde, er det altså altafgørende, at du undersøger, hvilke regler der gælder i det pågældende land, du rejser til. Du vil for alt i verden ikke miste retten til dagpenge eller til at gå på efterløn. Kontakt din A-kasse eller Magistrenes A-kasse, hvor du kan få vejledning omkring dit udenlandsophold.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *