3 tips til hvordan du kan hjælpe flygtninge

Der findes mange måder, hvorpå du kan hjælpe nogle af de mange flygtninge der er i Danmark med at falde godt til I Danmark og få et nyt liv op at køre her. Alt efter hvordan du gerne vil hjælpe findes der flere forskellige måder. I denne artikel får du 3 tips til, hvordan du blandt andet kan hjælpe flygtninge.

Bliv frivillig

Den første måde, og en af de mest oplagt måder, hvorpå du kan hjælpe flygtninge, er ved at blive frivillig. Du kan blive frivillig hos Dansk Flygtningen Hjælp og gennem dem hjælpe flygtninge, der er ved at falde til i Danmark på flere forskellige måder.

Du kan fx blive frivillig lektiehjælper og hjælpe både børn, voksne og unge med forskellige lektier. Som lektiehjælper bliver du en del af et team og skal deltage i forskellige caféer, hvorigennem du kan hjælpe med forskellige lektier.

Du kan også blive frivillig ved at blive netværksfamilie, hvo du mødes med en flygtning over en kop kaffe og derigennem hjælpe med forskellige ting. Som netværksperson får du en ny relation til et andet menneske og det er derfor en fantastisk måde at hjælpe på.

Du kan også hjælpe ved at yde hverdagsrådgivning og fx hjælpe med at læse brevet fra kommunen samt meget andet.

 

Lej en del af dit hjem ud

Du kan også hjælpe flygtninge ved at leje en del af dit hjem ud til flygtninge. Mange kommuner har problemer med at finde plads til alle flygtninge, og derfor kan du hjælpe både kommunen og flygtninge ved at leje en del af dit hjem ud.

Hvis du har et ekstra værelse, som du alligevel ikke bruger, kan du byde en flygtning velkommen i dit hjem og på den måde hjælpe ved at give en flytning tag over hovedet.

Nogle kommuner vil gerne leje et værelse af dig, hvis du kan tilbyde værelset til en god pris. Hvis du fx bor i en bolig til leje, kan det være en god måde at få lidt ekstra indtægter, da du dermed får et tilskud til huslejen og samtidig også får en roommate. Du kan læse mere om hvordan det er have en rommate og det at leje en bolig hos Findroommate.

 

Giv penge til organisationer

En tredje metode er den helt klassiske, nemlig at donere penge til organisationer. Mange nødhjælpsorganisationer har brug for alle de penge de overhovedet kan skaffe og derfor tæller hver en krone for dem.

Du behøves ikke at have mange penge for at hjælpe organisationerne, hvis du donerer lidt har det også noget at sige, og det er en god måde at hjælpe på hvis du fx ikke har overskud i din hverdag til at blive frivillig men alligevel gerne vil hjælpe flygtningene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *