3 måder man kan hjælpe flygtninge til en nemmere start

Der er mange måder, hvorpå man kan gøre en forskel i sagen for at hjælpe de mange flygtninge, der er ankommet gennem den senere tid. Hvis man står i en situation og har nogle ekstra timer, hvor man føler,  at det er muligt at gøre en forskel for dem, der virkelig kunne bruge det. Så kommer der en hurtig liste over ting, der kunne gøre en kæmpe forskel.

Melde sig til undervisning i dansk

En god måde, hvorpå man kan komme ud og hjælpe til, hvor det er nødvendigt, kan være ude på de enkelte centre for sprogkursus. Det er utroligt vigtig, at flygtningene får en så god start som muligt på deres nye tilværelse her i det danske samfund, da der er utrolig meget pres på de forskellige sprogkursuscentre, er alt hjælp modtaget med åbne hænder. De forskellige centre vil stå for den nødvendige træning, der er i starten, da man ikke skal kastes ud i noget uden, at man er blevet klædt godt på.

Grunden til at dette har en kæmpe betydning for de forskellige centre er, at de får mulighed for at gøre et bedre stykke arbejde, og dermed ikke tabe de enkelte flygtninge på gulvet. Der er en stort sammenhæng mellem, at jo bedre en hjælp flygtninge bliver givet i starten, jo bedre en chance får de med at tilpasse sig.

Hjælpe til i den lokale lektiecafe

Det kan være meget overvældende for de unge, der er blevet kastet ud i de danske folkeskoler, efter kun få ugers danskundervisning. Derfor er det en glimmerende mulighed, for at tage ud og hjælpe dem på skolerne, så de har en bedre chance i deres kommende uddannelser.

Det behøver ikke kun at være undervisningsmæssigt, de kan have behov for hjælp. Hvis ens egne kompetencer, ligger på nogle andre områder, så kan man også tage en mentorrolle. Her for man også mulighed for at hjælpe de unge flygtninge med at bedre kunne tilpasse sig alle de mange nye indtryk.  Dette kan gennem forskellige aktiviteter, som sport, håndarbejde, udflugter og meget mere. Det hele handler om at bruge tid sammen med dem, så de kan få en bedre chance for at tilpasse sig.

Vejledning til bedre erfaring

Af de mange mennesker, der ankommer, har mange af dem allerede uddannelse i forvejen. Det kan dog være svært at finde den helt rigtige metode, hvorpå de kan komme til at anvende deres evner og erfaring efter bedste evne. Her har man muligheden for at hjælpe dem lidt på vej mod noget de rent faktisk gerne vil. En god måde er ved at hjælpe dem til at finde steder, hvor de kan komme i virksomhedsparktik. I deres praktikforløb vil de blive præsenteret for det danske arbejdsmarked under mere kontrolleret forhold.

Det kan dog være en udfordring at finde pladser til alle, så et godt tiltag kunne være at søge til udlandet, hvor de også kunne bruge ekstra arbejdskraft. Der kan selvfølgelig være nogle udgifter, som kan være svære at betale, dog er der stadig mulighed for at søge legater, også selvom man ikke er studerende. Det er muligt at få et bedre overblik over de forskellige legater, man kan søge, her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *