3 måder hvorpå du kan hjælpe en flygtning

Flygtninge har som aldrig før brug for en hjælpende hånd med at finde sig til rette i det danske samfund, og du kan i høj grad være med til at give dem den hjælpende hånd, som de så desperat har brug for. Det er utrolig vigtigt for det danske samfund, at de flygtninge, som kommer hertil, falder godt til og bliver integreret i det danske samfund. Læs videre og oplev, hvordan du kan hjælpe en flygtning på bedst mulig vis.

Ansæt en flygtning

Hvis du er virksomhedsejer, muligvis er du en socialøkonomisk virksomhed, som ønsker at hjælpe samfundet så godt som overhovedet muligt, kan du ansætte en flygtning. Rigtig mange flygtninge kommer til Danmark og har svært ved at finde arbejde, og du har nu mulighed for at give en hjælpende hånd. Hvad end det er 37 eller 2 timer arbejde, du kan tilbyde, hjælper du flygtningen med at falde til i det danske samfund, hvor han eller hun også har mulighed for at møde nye bekendtskaber på arbejdspladsen – noget som har stor værdi, når man er sårbar i en fremmed kultur.

Bliv værge

Du kan vælge at blive værge for en ung eller et barn, som er flygtet alene til Danmark. Som værge er du den unges garanti for, at hans eller hendes rettigheder overholdes, og du giver en vigtig personlig støtte til et ungt menneske i en svær periode. Kravene er, at du minimum skal være 25 år gammel og være interesseret i at lære den unge at kende og hjælpe denne så godt som overhovedet muligt. Du har altså ansvar for, at den unge trives, og du skal være til stede, hvis der eksempelvis er aftaler og møder hos udlændingemyndighederne eller hos kommunen.

Du kan også hjælpe den unge med tandbesøg, da flygtninge ofte har dårlige tænder eksempelvis i form af en knækket tand, tandpine eller tandkødsbetændelse. Du kan læse mere om, hvordan tandproblemer skal tackles her.

Bliv frivillig på et asylcenter

Du kan være med til at skabe en tryg, meningsfuld og værdig hverdag for asylansøgere, som venter på en afgørelse i deres asylsag. Du kan altså også hér være med til at hjælpe både børn og voksne, som står i en svær situation. Du skal blandt andet hjælpe med at arrangere og afholde forskellige aktiviteter – dette er både lektiehjælp, drift af kreative værksteder, caféer, cykelværksteder og meget andet.

Der findes mange flere måder, hvorpå du kan hjælpe flygtninge, der er kommet til Danmark, så de kan falde til, være trygge og få en hverdag, der giver mening. Søg online efter alternative muligheder for at hjælpe – alt gør en forskel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *